Teutenberg Financiële Planning
Een antwoord voor:
»  Ondernemers
»  Freelancers & vrije beroepen
»  Werknemers
»  Expats
 
Over Teutenberg Financiële Planning
»  Wie zijn wij?
»  Algemene informatie
»  Heb ik advies nodig?
»  Mijn persoonlijke plan
»  Wat kost een advies?
»  Wij zijn gecertificeerd!
»  Documenten
 
Contact
Teutenberg Financiële Planning
Eisenhowerlaan 51 a
2517 KK 's-Gravenhage
T 070-323.01.87
M 06-43.07.65.26
F 070-325.01.11
@ info@teutenberg.nl
 
Freelancers & vrije beroepen
VRAGEN VOOR WERKNEMERS:
» Hoe kan ik mijn gouden handdruk het beste gebruiken voor inkomen of pensioen?
» Kan ik mijn optie- of aandelenregeling gebruiken om mijn pensioen aan te vullen?
» Hoe bouw ik het slimst een studiefonds voor mijn kinderen op?
» Welk deel van mijn vermogen kan ik nu al gebruiken om lekker van te leven?
 
 
ANTWOORDEN VOOR WERKNEMERS:
Hoe bouw ik het slimst een studiefonds voor mijn kinderen op?
 
De studie van uw kinderen is een kostbare aangelegenheid. U kunt op verschillende manieren �sparen voor later� om de studie van uw kinderen te bekostigen. Het is dan ook verstandig om al in een vroeg stadium te beginnen met het opbouwen van een studievoorziening. Hoe vroeger je begint, hoe voordeliger dat is. Er zijn diverse mogelijkheden. Welke keuze u maakt, hangt af van de vraag of u tussentijds over het geld wilt kunnen beschikken alsmede of u maandelijks een vast bedrag wilt en kunt betalen. Sparen kan op verschillende manieren. Bij een studieverzekering betaalt u maandelijks een premie tot uw kind achttien jaar is. Het geld staat vast en u krijgt een gegarandeerd bedrag uitgekeerd op de einddatum. Het voordeel is, dat u het geld echt kan reserveren voor de studie.

Een andere mogelijkheid is om een spaar- of beleggingsrekening te openen waarop u periodiek geld stort. U kunt het geld dan opnemen wanneer u wilt. Hierbij loopt u echter het risico dat u het geld tussendoor voor iets anders gebruikt. U weet bovendien van tevoren niet wat het eindbedrag is.

Verder speelt ook de fiscaliteit nog een rol. Staat de studievoorziening op uw eigen naam, of op naam van uw minderjarige kinderen, dan valt het spaartegoed onder de �vermogensrendementsheffing�. Daarbij is echter wel per persoon/minderjarig kind een bedrag belastingvrij. Vermogen op naam van meerderjarige kinderen wordt bij henzelf belast. Verder dient u er rekening mee te houden dat bedragen die je aan je kinderen schenkt belast kunnen worden volgens het schenkingsrecht. Gelukkig gelden er voor schenkingen van ouders aan kinderen ruime vrijstellingen.

Een adviseur van Teutenberg Financiële Planning kan de verschillende mogelijkheden op een rijtje zetten en u adviseren hoe u de studie van de kinderen kunt financieren.
© TFP 2007 | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Privacy | Webdesign & Bouw: Styliscious